Centrum voor jeugd en gezin

WAT DOEN WIJ?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18-23 jaar). Zo geven we informatie en advies, verzorgen we themabijeenkomsten en workshops en bieden we persoonlijke ondersteuning.

Vera Stultiens en Lieke Caris zijn de contactpersonen voor de locatie Horn. Zij zijn iedere dinsdag van 12.00u tot 14.00u aanwezig in lokaal E108 tijdens inloopspreekuren.

Anouk Hustinx en Emilie Boisseau zijn de contactpersonen voor de locatie Heythuysen. Zij zijn op afspraak aanwezig op school.

VOOR WIE?

We zijn er voor alle ouders en jeugdigen uit de gemeenten in Midden-Limburg, waaronder gemeente Leudal, gemeente Roermond en gemeente Maasgouw. Je bent van harte welkom op één van onze locaties. Meer informatie over locaties, openingstijden en inloopspreekuren vind je op onze website.

WAAROM EEN CJG?

Opvoeden is een belangrijke taak in het leven van ouder(s)/verzorger(s). Vaak gaat het met vallen en opstaan best goed, maar soms wordt het lastig en kun je ondersteuning gebruiken.

Bij kleine en complexe opvoed- of opgroeivragen onderzoeken ouder(s) en jeugdigen samen met de Jeugd- en Gezinswerker wat er nodig is. Samen ga je aan de slag. Ondersteuning kan heel kortdurend zijn, maar als het nodig is ook voor een langere periode.

De ondersteuning van de Jeugd- en Gezinswerker is voor de school, ouder(s)/verzorger(s) en de jeugdigen. Thema’s kunnen onder andere zijn: corona, ongehoorzaamheid, pesten, echtscheiding, grenzen stellen, slaapproblemen en rouwverwerking.

OPVOED ONDERSTEUNING!

Je kunt bij ons terecht met al jouw vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG-ML biedt ondersteuning bij:

  • eenvoudige opvoed- en opgroeivragen
  • complexe opvoed- en opgroeivragen
  • vragen die voortkomen uit een beperking of chronische ziekte
  • toeleiding naar gespecialiseerde hulp (Zorg in Natura en Persoonsgebonden Budget)

PREVENTIE

Een belangrijke taak van het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg is gericht op preventie. Deze preventieve activiteiten zijn de basis voor alle opvoeders. Door middel van goede voorlichting en doelgerichte informatie en adviezen krijgen ouders meer bagage bij het opvoeden van hun kinderen. Het consulententeam van het CJG-ML is verantwoordelijk voor de taken op het gebied van informatie, advies, preventie en lichte opvoedondersteuning.

VRIJBLIJVEND EN GRATIS!

Je hebt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg geen verwijsbrief nodig. Je hebt bij ons altijd zelf de regie in handen. Door subsidie van de Midden-Limburgse gemeenten kost ondersteuning van het CJG-ML jou niets. Wil je jouw vraag/situatie met ons bespreken? Schroom niet en neem contact met ons op.

ACTIVITEITENAANBOD

Wij bieden in Midden-Limburg een breed scala aan trainingen, online webinars, workshops. lezingen, gastlessen en themabijeenkomsten voor (aanstaande) ouders en kinderen.

Een overzicht van dit activiteitenaanbod vind je op onze website.

 

Bekijk ook onze folder