GSA

GAY STRAIGHT ALLIANCE

De Gay Straight Alliance of kortweg het GSA bestaat uit leerlingen en leraren die samenwerken om meer gelijkheid en een veilige omgeving te creëren op school.

Wat doet het GSA?
Wij geven voorlichting en we organiseren dagen als Paarse Vrijdag, Silence Day en Coming-out Day.

 • Voorlichting: Voorlichting wordt gegeven aan de onderbouw. Dit gebeurt meestal tijdens een presentatie van het COC.
 • Paarse Vrijdag: Op deze dag proberen we iedereen attent te maken op de activiteiten van het GSA door paars te dragen en paarse bandjes te verkopen. De opbrengst hiervaan gaat naar “Serious Ursula”.
  PAARSE VRIJDAG

  Vrijdag 12 december 2014 was het Paarse Vrijdag. Al enkele jaren wordt op deze vrijdag in december aandacht gevraagd voor volledig acceptatie van verschillende seksuele geaardheden.

  Ursula doet al jaren actief mee aan deze dag. In de aanloop was iedereen gevraagd paarse kleding te dragen en ook dit jaar gaf een grote groep daaraan gehoor. Ook onder de docenten was de solidariteit met deze actie weer duidelijk aanwezig.

  In de pauze werden paarse armbandjes verkocht en voor de klas met de meest intense paarse uitstraling werd een taart uitgeloofd. Klas G2b deed een serieuze gooi naar dit gebak. De winnende klas wordt dinsdag 16 december bekend gemaakt.

  belangrijkste doelstelling van deze dag is de bewustwording onder leerlingen en personeel dat er nog steeds geen echt volledig veilig klimaat is voor iedere seksuele geaardheid. laten we er oog voor hebben en houden en Ursula tot een echt veilige school maken voor iedereen!

 • Silence Day: deze dag staat in het teken van mensen die zich niet kunnen uiten zoals ze willen.
 • Coming-out Day: deze dag staat in het teken van mensen die juist wel zich kunnen uiten zoals ze willen.

Lid worden?
Kom op dinsdag tijdens de middagpauze gerust een keer langs in E110! Iedereen is welkom. Mocht je nou alleen een vraag hebben, of niet direct langs durven te komen? Je kunt ons ook altijd anoniem bereiken op [email protected].