Remind Learning T3/H4

Dit jaar organiseert het Sint Ursula een pilot voor vmbo-t 3 en havo 4 in samenwerking met Remind Learning een programma op school om leerlingen te helpen om slimmer en gemotiveerder te leren. Dit doen we door middel van drie trainingen waarin leerlingen leren hoe experimenteren met leren ervoor kan zorgen dat ze ontdekken hoe ze het leuker, makkelijker, slimmer en sneller kunnen maken.


REMIND LEARNING
Remind is een organisatie van studenten die training geven in het onderwijs. Wij willen jonge mensen helpen om slimmer en gemotiveerder te leren leren. Zo leren we jou hoe leren het beste voor je werkt zodat je effectiever en met meer plezier kunt gaan leren. Ons doel is dat je uiteindelijk leert hoe je jezelf beter kunt maken in leren, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Goed voor je diploma, goed voor je toekomst én meer ruimte om te doen wat je graag wil doen.


PROGRAMMA

Wanneer je deelneemt aan het programma zal je in een kleine groep leerlingen drie keer bij elkaar komen om te ontdekken hoe jij slimmer en gemotiveerder kunt leren. Iedere bijeenkomst staan een aantal verschillende thema’s centraal. Gedurende de drie bijeenkomsten worden alle thema’s behandeld. De thema’s zijn:

★ Hersenen: hoe werkt leren in je hersenen en hoe kun je deze kennis slim inzetten?
★ Onthouden: hoe kun jij slimmer en sneller jouw stof begrijpen, onthouden én vasthouden?
★ Plannen: hoe creëer je overzicht en maak je een planning waar je je aan houdt?
★ Concentreren: hoe zorg je voor optimale focus tijdens het leren?
★ Slim teksten leren: hoe pak je een tekst aan op een hersenvriendelijke manier?
★ Wilskracht: hoe maak je het makkelijker voor jezelf om te beginnen met leren?
★ Creativiteit: hoe kun jij creativiteit gebruiken om slimmer te gaan leren?
★ Motivatie: hoe ontdek je wat jij leuk vindt, waar je goed in bent en wat jij belangrijk vindt?
★ Samenwerken: hoe stimuleer je elkaar om slimmer en gemotiveerder te leren?

MEER INFORMATIE
De trainingen zijn inmiddels gestart.  Mocht je meer informatie wensen over het programma kun je contact opnemen met p.koolen@ursula.nl of neem een kijkje op remindlearning.nl