Boekenfonds HE

Elke leerling van Sint Ursula Heythuysen heeft een boekenpakket in bruikleen van het boekenfonds. Om ervoor te zorgen dat wij dit als school kunnen blijven aanbieden is het belangrijk dat de leerlingen hun boeken met zorg behandelen en zich bewust zijn van het feit dat zij de boeken “lenen van de school”.

Om de boeken in goede conditie te houden zodat een andere leerling in het volgende schooljaar ook weer gebruik kan maken van de boeken vragen wij om de volgende richtlijnen te hanteren in het dagelijkse gebruik van de boeken:

Alle tekstboeken MOETEN worden gekaft met deugdelijk en stevig kaftpapier.
Niet op het kaftpapier van je boeken gaan schrijven of tekenen, dit i.v.m. doordrukken.
Niet gooien met je tas of tegen tassen trappen, dit om kapotte hoeken te voorkomen.
Bewaar je boeken thuis op een vaste plek in een kast waar er geen eten of drinken op geknoeid kan worden.
Vervoer je boeken in een stevige tas/rugzak die de boeken beschermt tegen regen.
Bewaar je drinkfles/pakjes/blikjes etc in een plastic tasje in je schooltas, dit om schade aan de boeken bij lekkage te voorkomen.
Schrijf NOOIT in je tekstboeken.

De medewerkers van het boekenfonds werken met grote nauwkeurigheid aan het samenstellen van de boekenpakketten. Ondanks het feit dat wij streven naar perfectie, kunnen er altijd fouten gemaakt worden door ons. Met name in het begin van het schooljaar kunnen er leerlingen zijn die een boekenpakket hebben ontvangen waarin nog boeken ontbreken. Deze boeken zullen in een nalevering tijdens de eerste weken van het schooljaar via je mentor aan de betreffende leerlingen verstrekt worden.

Informatie over de benodigdheden per vak en eigen aanschaf

EEN BOEK NODIG:
Wat moet je doen als je onverhoopt toch nog een boek mist?
Stuur een mailtje aan de beheerder van het boekenfonds: mail de beheerder
In dit mailtje geef je duidelijk de volgende zaken aan: vak, titel, leerjaar, basis/kader/gemengd/theoretisch.
Je krijgt dan bericht wanneer je het betreffende boek kunt ophalen.

BOETES:
Aan het begin van het schooljaar krijgt iedere leerling zijn/haar persoonlijke boekenpakket uitgereikt. Iedere leerling is persoonlijk verantwoordelijk voor de verzorging van zijn/haar eigen boeken.
Aan het einde van het schooljaar levert iedere leerling persoonlijk zijn/haar boekenpakket in op school. Indien er schade aan boeken is worden boetes uitgedeeld. Deze boetes worden gebruikt om eventuele herstelkosten of de aanschaf van een vervangend boek te dekken. De hoogte van de boetes zijn als volgt opgebouwd:

Waterschade: 10 Euro per boek, mits nog bruikbaar. Anders nieuwwaarde van het boek (let op: sommige boeken kunnen wel 60 Euro per stuk kosten).
Pagina’s zijn gescheurd of ontbreken: nieuwwaarde van het boek.
Boek kwijt: nieuwwaarde van het boek.
Kapotte of gescheurde hoeken: 10 Euro per boek.

WEKELIJKS SPREEKUUR:
Iedere dinsdag tijdens het 4e uur is in lokaal 100 (docenten werkplek op de eerste verdieping) een spreekuur voor leerlingen die vragen, opmerkingen of problemen hebben met het boekenpakket.

Boekenfonds  Mevrouw I. Franssen en Mevrouw M. Hoeijmakers,
maandag les 5 Mevrouw Franssen inloop boekenfonds