Vrijwillige ouderbijdrage

Naast het reguliere onderwijsaanbod probeert Sint Ursula de leerlingen voorzieningen en verrijkende activiteiten aan te bieden. Wij vinden het belangrijk dat ook deze extra activiteiten onderdeel uitmaken van de schoolloopbaan van uw zoon of dochter. Hierbij valt te denken aan de cultuurdagen en activiteiten rondom studie- en beroepskeuze. De vrijwillige schoolbijdrage stelt ons in staat om dit mogelijk te maken.

Voor het schooljaar 2023-2024 is de schoolbijdrage in overleg met de MR vastgesteld. Deze verschilt per leerjaar (zie hieronder).

SOML conformeert zich aan de afspraken die binnen de VO Raad/sector gemaakt zijn.

  • De ouderbijdrage is altijd vrijwillig en scholen moeten ouders hierover duidelijk informeren.
  • Leerlingen moeten aan alle activiteiten die onder verantwoordelijkheid van de school worden georganiseerd kunnen meedoen. Het niet kunnen betalen van de vrijwillige ouderbijdrage mag geen grond voor uitsluiting zijn. Het bieden van een alternatief is niet voldoende. De focus ligt hierbij op door de school georganiseerde reizen.

 

WIJZE VAN BETALING VAN DE VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE

Voor het innen van bijdragen voor bijvoorbeeld excursies en andere schoolkosten, gebruikt Sint Ursula het programma WIS Collect.

Hoe werkt WIS Collect?

U ontvangt van Sint Ursula, van het e-mailadres administratie@ursula.nl, een e-mail met daarin een link. Door op deze link te klikken, komt u terecht op de website van WIS Collect , de online bestel en betaalomgeving van Sint Ursula.

In deze omgeving kunt u o.a. zich aanmelden voor een excursie of activiteit, bestellingen plaatsen voor zelfaanschaf en de vrijwillige ouderbijdrage betalen. U kunt zelf kiezen op welke manier u wenst te betalen: een directe online betaling via iDEAL of een overboeking.


 

Bekijk de vrijwillige ouderbijdrage voor locatie Heythuysen, 2023-2024

Bekijk de vrijwillige ouderbijdrage voor locatie Horn, 2023-2024