Onderbouwprojecten

Elk jaar worden er in de onderbouw een paar grote, meerdaagse projecten georganiseerd. Ieder leerjaar heeft daarbij zijn eigen thema.

De brugklassen

In schooljaar 2014-2015 hebben de brugklassen verschillende projecten op de rol staan. Gedurende de eerste twee dagen, 22 en 23 januari, wordt in de vmbo en havo brugklassen gesproken over pesten, verkeer, alcohol en roken. Verder is er een voorlichtingsprogramma van het COC en een gastles over 'klassetaal' (vloeken en schelden) voor alle brugklassen. De volgende twee dagen, in maart, ontwerpen de vmbo-klassen een Muurkrant over een dorp in de regio. De havo-groepen betreden het recherche-pad en doen 'CrimeScene Investigation'. De vwo-klassen ten slotte ontwerpen een bordspel over een vantevoren gekozen land. 

De tweede klassen

Het programma van de projecten van de tweede klassen is verschillend voor enerzijds de vmbo-klassen en anderzijds de klassen havo en vwo. De klassen 2 vmbo verdiepen zich onder de titel 'T2 Move' in alles wat met fietsen en verkeer te maken heeft, van verkeersregels tot lunchpakket. De klasen havo en vwo sluiten aan bij de derde klassen.

De derde klassen

De derde klassen, en afgelopen jaar voor het eerst de tweede klassen havo en vwo, maken onder de titel 'Body, Health & Sports' in diverse workshops kennis met allerlei aspecten die met lichaam, gezondheid en gehandicaptensport te maken hebben, variërend van voorlichtingspresentatie tot zelf actief sporten.