HE – Wintersportreis 2024!

15 april 2024

Op donderdagavond 28 maart stapten wij met maar liefst 63 leerlingen uit leerjaar drie in de bus richting de sneeuw! Na een kleine 12 uur durende reis kwamen we aan op onze bestemming: Kals-Matrei. Prachtig hoe de oogjes van de leerlingen twinkelden toen ze wakker werden, naar buiten keken en de fantastische omgeving zagen.

Bij aankomst was het: snel naar de kamers, omkleden, materiaal passen en weer de bus in richting de pistes! Veel leerlingen stapten hier voor het eerst in hun leven de skilift in, best wel spannend. Dan de eerste meters op de latten of het board. Dit is altijd even wennen, maar wat pakte iedereen het snel op! De eerste avond was het al vroeg rustig op de kamers, iedereen was kapot van de reis en de intensieve dag in de sneeuw.
’s Morgens moesten we weer vroeg uit de veren, de sneeuw is in de ochtend namelijk het fijnste! Op dag twee hebben jullie weer grote stappen gezet, diverse beginners kwamen zonder moeite zelfs de rode piste omlaag. Na een spannende pubquiz in de avond, bleef het deze nacht iets langer onrustig….
Dag drie was weer een heerlijke ski/snowboard dag. Doordat het steeds beter ging en de onzekerheid plaatsmaakte voor zelfvertrouwen, werden er heel wat grenzen verlegd. Er werden snelheidsrecords verbroken en er waren zelfs leerlingen die een sprongetje waagden! Na het avondeten hebben we onder de titel ‘Op reis met Mathijs’ nog een heerlijke avondwandeling gemaakt. Daarna nog even gechild en gedanst in de partykelder van het hotel, om vervolgens weer lekker onder de wol te kruipen.
Op dag 4 waren de weergoden ons helaas niet goedgezind. Door het onstuimige weer waren alle skiliften gesloten en konden we helaas niet de berg op. Ondanks deze domper kijken wij terug op een geweldige reis. Wat hadden we een fantastische groep leerlingen en begeleiders bij ons!
Bedankt allemaal!