Introductie leerjaar 3

Gepubliceerd op 05-09-2017

De start van de introductie van leerjaar 3 begon onheilspellend: donkere wolken en gerommel boven Heythuysen/Roermond en koortsachtig overleg over diverse buienradars die verschillende scenario’s weergaven. De leerlingen hielden zich er verre van en stonden te popelen om te gaan fietsen vanuit school naar Watersportschool Frissen te Roermond.

Na een gezamenlijke start gingen de leerlingen op weg naar hun eerste activiteit. Iedere groep kreeg er vier in totaal: van zeilen tot stand-up paddling, tot voetbal/volleybal/buikschuifbaan en kano varen. Bleken er vooraf enkele serieuze blessures te hebben daarvan verdwenen er enkele als sneeuw voor de zon.
Het zeilen was zeer relaxen en rustig, bij het kano varen waren er meerderen die te water gingen en dan kwam de begeleiding je redden. Althans, de kano want wie er in viel werd beloond met een extra zwemtripje naar de kant. Het stand up paddling ging menigeen zeer goed af, zij het dat ook hier enkele belaagd en opgejaagd werden door anderen. Buikschuiven bleek een aanrader; meerdere leerlingen en docenten zijn als een vis in het (kraan)water naar beneden geschoven.
Het was een groot succes. Tot volgend jaar!

Ga terug