Introductie brugklas

Gepubliceerd op 05-09-2017

Het schooljaar is ook voor onze brugklassers weer van start gegaan. Op dinsdag 29 augustus werden alle leerlingen op school verwacht. Zij hebben eerst kennisgemaakt met hun klas en hun mentor. Vervolgens was het tijd om de boeken op te halen. Voor iedere leerling lag een pakket met boeken klaar, dat in de klas werd gecontroleerd. Met rugzakken vol sjouwden de leerlingen door de gangen, wetende dat zij de boeken ook nog moesten gaan kaften. Voor de meeste leerlingen een grote klus!

Op woensdag 30 augustus was er voor de brugklasleerlingen een verdere kennismaking met de klas, de mentor en de school. Er was een speurtocht door de school met vragen over de school, maar ook met algemene kennisvragen. In de aula werden de ‘groene spelen’ gehouden, waarbij de klas moest samenwerken om de opdrachten te voltooien. Zo moesten ze bijvoorbeeld een grote, zware mat optillen met daarop een klasgenootje. Een ander spel was de ‘stokkenkring’, hierbij kreeg iedereen een stok en op het teken van de mentor moest iedereen tegelijk de eigen stok loslaten en de stok van de buurman/buurvrouw vastgrijpen. Eenmaal terug in het klaslokaal kregen de leerlingen van de mentor veel uitleg over de school, spelregels, spullen, te laatkomen, afwezig zijn en ga zo maar door.

De mentoren van leerjaar 1 hebben gezien dat de leerlingen ontzettend goed mee hebben gedaan en hun best hebben gedaan tijdens de introductie. Vanaf donderdag beginnen de lessen, dan maken de leerlingen kennis met allerlei vakken, lokalen en docenten.

Ga terug