Keniareizen

Reeds driemaal bezocht een groep leerlingen van onze school het Mudzini Kwetu Centre in Kenia. Hieronder links naar de verslagen en artikelen in de pers.

Verslag Keniareis 2014

KENIAREIS 7-17 OKTOBER 2014

Vol met verhalen over hun ervaringen in Kenia keerden op 18 Oktober de acht leerlingen van onze school terug uit Kenia. Voor de derde keer konden leerlingen met eigen ogen zien, wat er in Kenia gebeurt met het geld, dat sinds zes jaar ingezameld wordt door middel van de jaarlijkse sponsorloop.

Natuurlijk bezochten Sanne Crasborn, Evy Vink, Steffie Nieskens, Danique Joon, Laury Voss, Ellen van den Boogaart, Jules Cox, Nard van de Winkel en hun twee begeleiders, Dhr. Knapen en mevr. Simons, als eerste het Mudzini Kwetu Centre in de buurt van Mombasa (foto 1). Na de financiering van zonnepanelen en een waterpomp in voorgaande jaren draagt onze school nu bij aan de bouw van een primaryschool. Deze school is bedoeld voor de meisjes van het weeshuis, maar ook voor de kinderen uit het dorp die een schoolopleiding niet kunnen betalen. Op foto 2 is te zien dat de bouw in volle gang is.

Naast het bezoek aan het weeshuis hebben de leerlingen ook bezoeken gebracht aan ziekenhuizen, werkplaatsen, een Keniaans dorpje en de Chumani Secondaryschool (foto 3). Op de secondaryschool hebben ze lessen bijgewoond, presentaties gegeven over het leven in Nederland (foto 4) en …….ook overnacht.

‘Wat is de wereld soms oneerlijk en ‘dit is een ervaring die ik mijn verdere leven zal meenemen’ waren enkele uitspraken van de meegereisde leerlingen.