Keniaproject

Al enkele jaren spant Ursula zich in om fondsen te werven voor het Mudzini Kwetu Centre in Kenia.

Mudzini Kwetu Centre

Het Mudzini Kwetu Centre bevindt zich in het kustdorpje Kikambala dichtbij Mombasa, Kenia. Mudzini Kwetu, wat te vertalen is als ‘Ons huis,’ is een weeshuis dat plaats biedt aan ongeveer veertig meisjes in de leeftijd van 3 maanden tot 17 jaar. Deze kinderen worden hier liefdevol opgevangen en verzorgd. De leiding zet zich volledig in voor het geluk van de weesmeisjes.

De oprichter van het weeshuis is Anthony, een jonge journalist, die begon met de eerste opvang van meisjes in zijn eigen huis. Later verwierf hij een huis, waarin de kinderen gehuisvest konden worden.

Aan veel zaken ontbreekt het nog. Buiten het weeshuis is inmiddels een waterpomp aangelegd, waarvan ook de dorpelingen bij het weeshuis profiteren. Het geld van de vastenactie zal besteed worden aan de bekostiging van verdere noodzakelijke voorzieningen.

Mensen van Mudzini Kwetu

 

Anthony Mulongo is de oprichter van het weeshuis (en kinderrechter/advocaat)

 

Alice Waghuti is afgestudeerd kinderrechter en advocate in dienst van Mudzini. Zij ondersteunt ouders en kinderen die hulp nodig hebben bij justitiële en juridische zaken. Zij regelt ook dat alle zaken in het weeshuis wettelijk en legaal geregeld zijn.

 

Cathrine Kawiri is sociaal werkster die ervoor zorgt dat de kinderen op een passende school komen en begeleid worden bij hun studie, dat ze eventuele psychische en/of medische hulp krijgen die ze nodig hebben en dat ze eventueel in een gezin of terug bij eigen ouder(s) geplaatst kunnen worden.