Informatie school rondom Coronavirus.

29 februari 2020

Over de grens, in Duitsland, zijn besmettingen vastgesteld met het coronavirus.
Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Ga dan naar de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM via deze link: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u bellen met het informatienummer van de GGD via: 088 11 91 990. U kunt ook de website van de GGD raadplegen via www.ggdlimburgnoord.nl.’

Hierbij enkele richtlijnen die we als school volgen:

We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de regionale GGD (Limburg-Noord en Limburg-Zuid) en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Via deze websites kan iedereen nieuws en informatie lezen over het coronavirus. Voor de grensregio’s gelden er momenteel geen andere of extra maatregelen.

Volgens het RIVM hoeven we niet anders te handelen dan bij een gewone griep. Belangrijk is om op school meer aandacht te hebben voor de hygiëne. De handen zijn bij allerhande virusbesmettingen de belangrijkste bron: attendeer leerlingen en medewerkers erop om de handen regelmatig te wassen met zeep en onder stromend water. Adviseer om te niezen/hoesten in de binnenkant van de elleboog en niet in de handen.

Collega’s en leerlingen die wonen in een gebied waar het coronavirus is vastgesteld (bijvoorbeeld net over de grens in Duitsland) kunnen gewoon naar school komen. Krijgen zij gezondheidsklachten, dan melden zij zich telefonisch bij de eigen huisarts. We adviseren hen om het advies van de Duitse GGD te volgen.

Terug van vakantie
Collega’s en leerlingen die terugkomen uit gebieden waar het coronavirus is vastgesteld kunnen als er geen gezondheidsklachten zijn gewoon naar school komen. Ontwikkelen zich binnen twee weken gezondheidsklachten (koorts in combinatie met luchtwegklachten, hoesten)? Zij kunnen zich telefonisch bij de eigen huisarts melden.

Dit beleid geldt tot we genoodzaakt zijn tot aangepaste besluitvorming als gevolg van nieuwe actualiteiten.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.