HO – Workshops Virtual reality

25 februari 2019

HO – Workshops Virtual reality voor alle leerlingen in de brugklas en op VMBO-T 2.

Op donderdag 21 en 22 februari hebben alle leerlingen in de brugklas en VMBO-T 2 deelgenomen aan de workshop Virtual Reality (VR). Elke klas mocht gedurende een lesuur kennismaken met deze technologie. De workshops werden gegeven door twee medewerkers van VRinSchool en zij hadden ook de benodigde apparatuur meegenomen.

Wat is Virtual Reality (VR)?

Virtual Reality is een virtuele of gesimuleerde werkelijkheid, die je met een VR bril kunt ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het je een gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit. De meest beïnvloede zintuigen in VR-werelden zijn audiovisueel. Daarvoor krijg je dan een speciale, stereoscopische bril op je ogen in combinatie met een koptelefoon.

De workshop is in ieder geval in de smaak gevallen bij onze leerlingen. Uitspraken als “wow, dit is echt gaaf!” en “kunnen we dit vaker doen?” waren vaak te horen. Op de vraag of deze technologie het onderwijs zou kunnen verrijken, werd positief geantwoord door de leerlingen. De vakken die hierbij vaak genoemd werden, waren aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en de kunstvakken. En inderdaad, hoe mooi zou het zijn als elke leerling tijdens de behandeling van bv. de romeinen tijdens het vak geschiedenis, ook echt een kijkje zou kunnen nemen in de tijd van toen m.b.v. Virtual Reality.

Op Sint Ursula wordt deze wens tijdens dit schooljaar nog werkelijkheid. De school heeft één Oculus Rift set en een klassenset Oculus Go (24 VR-brillen) aangeschaft. Deze worden binnenkort geleverd, zodat VR werkelijkheid wordt bij ons op school!