HO – Gravity Challenge

13 maart 2019

Sint Ursula Horn doet volop mee aan de Gravity Challenge

 In totaal zes klassen van Sint Ursula Horn doen mee met de Gravity Challenge. De Gravity Challenge is een nationale klassencompetitie voor natuurkunde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze competitie leren de leerlingen alles over zwaartekracht en de mogelijkheden van de iPad. Het draait hierbij om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit.Gedurende de Gravity Challenge krijgen leraren de kans om de lessen te verrijken met diverse digitale mogelijkheden. Leerlingen leren om samen te werken en met behulp van diverse apps onderzoek te doen naar het thema zwaartekracht.

Tijdens de Gravity Challenge gaan leerlingen aan de slag met een digitaal werkstuk over zwaartekracht, in de vorm van een Apple Clips of iMovie video. Alle deelnemende klassen ontvangen een gravitykit met experimenten ter inspiratie. Uit alle scholen worden drie finalisten gekozen en zij gaan met de klas op bezoek bij de Apple Store in Amsterdam, daar kunnen zij al hun vragen stellen krijgen ze een workshop ‘iedereen is creatief’. Aan het eind van de trip wordt de winnaar bekend gemaakt en gaat deze klas zelf zwaartekracht ervaren!

De inspiratie voor deze Gravity Challenge werd gehaald uit een video die Apple heeft gemaakt, genaamd de Homework-video.

Meer informatie: https://gravitychallenge.nl/

Uitleg over De Gravity Challenge: https://youtu.be/xBXmVonNlSM

OrigineleHomework-video: https://youtu.be/gw7y3yHgO-Q