HO – Deense Apple Distinguished School bezoekt Sint Ursula Horn

13 december 2019

Op donderdag 12 december kreeg de locatie in Horn bezoek van 2 docenten van de Skorpeskolen Privatskole uit Hellebaek in Denemarken. Deze school is ook Apple Distinguished School (ADS) en wilde een aantal docenten de gelegenheid geven om enkele ADS-scholen in de rest van Europa te bezoeken. Hun keuze is uiteindelijk gevallen op Sint Ursula in Horn en basisschool de Stapsteen in Herten.

Na de ontvangst door Ted Hoeijmakers, teamleider brugklassen en ICT coördinator, en Vivian Verstappen, Apple Distinguished Educator (ADE) en innovatiecoach technologie, kregen de gasten een presentatie over de implementatie van de iPad als didactisch hulpmiddel bij het activerend onderwijs en onze weg naar het predicaat Apple Distinguished School (ADS) en de verlenging hiervan tot 2023.

Daarna namen de twee docenten een kijkje tijdens enkele lessen om te zien hoe activerend onderwijs m.b.v. de iPad in de praktijk vormgegeven wordt.

Tijdens het afsluitend gesprek bleek dat onze collega’s uit Denemarken veel ideeën op hadden gedaan voor hun eigen school en dat ze onder de indruk waren van de manier waarop bij Sint Ursula gewerkt wordt. We blijven in ieder geval in contact met deze school en hopen in de toekomst ook een tegenbezoek te kunnen brengen.