HO – Brugklaskamp

28 augustus 2019

Het brugklaskamp schooljaar 2019-2020

Voor de nieuwe brugklassers was woensdag 21 augustus een spannende en bijzondere dag! Op deze zonnige dag werden ze immers niet om half negen met hun schooltas in de les, maar met hun logeertas op het grasveld voor school verwacht! Op dat grasveld stonden namelijk de nieuwe mentoren op hen te wachten en toen iedereen compleet was, brachten de bussen alle leerlingen naar de camping ‘De Schatberg’ in Sevenum.

Op ‘De Schatberg’ hadden de tentenbouwers uit de bovenbouw goed werk geleverd, want alle slaaptenten stonden klaar om ingeruimd te worden. Tassen werden uitgepakt, luchtbedden werden opgeblazen en het kennismaken met elkaar en de nieuwe mentor kon eindelijk beginnen.

De drie daarop volgende dagen hebben de klassen allereerst verschillende (kennismakings(spellen) gespeeld. Hierbij werd natuurlijk allereerst een beroep gedaan op de samenwerkingskwaliteiten van de klas, maar ook het enthousiasme van de klas werd door de spelleiders beoordeeld met punten! Mentoren bedachten daarom met hun begeleiders en leerlingen de meest spectaculaire yellen met bijbehorende choreografieën  en natuurlijk werd ook het brugklaskamplied meermaals gezongen.

Naast het spelen van spellen werd er op het kamp ook samen gegeten, bezochten de klassen het spookverhaal, liepen ze de spokentocht en bezochten de nieuwe leerlingen de film of de disco. 

Een bezoek aan ‘Toverland’ vormde de fantastische afsluiting van het kamp en toen de bussen de leerlingen op vrijdagavond terug naar Horn brachten, stonden de nieuwe leerlingen met wellicht wat weinig slaap, maar met ongetwijfeld een paar mooie herinneringen rijker te wachten tot ze werden opgehaald. 

Nu op school de eerste lessen alweer zijn bezocht door de brugklasleerlingen, kijken we allemaal terug op een fantastisch kamp. Wat hebben we genoten van het heerlijke weer, het samen buiten zijn en de tijd die we hebben gekregen om elkaar al een heel stuk beter te leren kennen.

Het brugklaskamp was, zoals elk jaar weer, een groot succes en daarom willen we de organisatie, de mentoren, de vakcollega’s, de leerlingen die ons hebben geholpen tijdens het kamp, de ouders en iedereen die dit kamp mogelijk heeft gemaakt heel hartelijk danken voor de fijne start die we met onze nieuwe leerlingen hebben kunnen maken!