HO – Afscheid Sjaak Vestjens en Harrie Maasen

13 maart 2019

Vrijdag 1 maart nam Sint Ursula Horn officieel afscheid van twee zeer gewaardeerde collega’s: Sjaak Vestjens en Harrie Maasen. Sjaak Vestjens was niet alleen jarenlang werkzaam als docent LO maar ook als decaan voor het  VMBO-T.  Verder was hij steevast een van de vaste krachten achter de deelname van Sint Ursula aan de Roermond City Run. Na een woord van dank door locatiedirecteur Lucien Kester hadden de collega’s van Sjaak nog verschillende sketches voor hem in petto. Zo vertelde Paul Beurskens leuke anekdotes over Sjaak waarbij hij diens handgebaren en intonatie perfect imiteerde, tot grote hilariteit van het aanwezige publiek. Mark van de Mortel had lovende woorden over Sjaak, met name over zijn betrokkenheid bij de leerlingen en het verder professionaliseren van het decanaat.  Tot slot werd Sjaak door zijn LO collega’s en collega-decanen op ludieke wijze uitgeroepen tot Prins Sjaak I van “CV de Vale Hesjes”.

Harrie Maasen heeft gewerkt bij diverse scholen binnen de stichting als docent geschiedenis en maatschappijleer. We verliezen in Harrie een gedreven docent en mentor en gewaardeerde collega die met zijn kenmerkende humor en bijbehorende schaterlach regelmatig zorgde voor de broodnodige relativering van groot en klein leed. Na een woord van dank door Lucien Kester was het woord aan collega Hetty Huskens die een mooie speech had voorbereid waar Harrie en zijn aanwezige familie zichtbaar van genoten. Ook waren er leerlingen van VWO 6 die, verkleed en al (want onderweg naar de Sjoalefestatie), dhr Maasen kwamen bedanken voor zijn geweldige lessen.

Sjaak en Harrie: we wensen jullie alle goeds voor de toekomst en hopen dat jullie in goede gezondheid nog van veel mooie en zorgeloze jaren mogen genieten. Bedankt!