HE – Wintersportreis 2019

15 maart 2019

De pruiken net afgezet, de carnavalsmuziek nog in het hoofd en het gezicht vol met glitters en schmink. Het is dinsdag 5 maart en de bus staat klaar om te vertrekken naar Oostenrijk! Nadat iedereen zich gemeld heeft en de bagage ingeladen is, trekken we met een grote polonaise de bus in. Stipt om 19.00 uur zet de bus koers richting Gerlitzen, onze wintersportbestemming van 2019.

Na een soepel verlopen busreis rijden we het mooie witte paradijs (Oostenrijk) binnen. Iedereen wordt langzaam wakker en kan genieten van het prachtige landschap! Rond 8.00 uur arriveren we, na een reis van ruim 1000 kilometer, op de plaats van bestemming, Hotel Schluga. We hebben geluk, want we kunnen meteen op onze eigen kamers. Omkleden, het juiste materiaal zoeken en zo snel mogelijk naar de gondel! Dit is voor velen meteen een spannend moment. De eerste keer in de skilift en die gaat steil omhoog!

Op 1500 meter hoogte stappen we de gondel uit, hier beginnen we meteen met de lessen. De meeste leerlingen zijn beginners, dit betekent veel vallen en opstaan de eerste dagen! Om 12.30 uur is iedereen toe aan pauze. De schnitzels, spare-ribs, pizza’s en hamburgers smaken héééérlijk!             ’s Middags gaan we vrolijk verder met skiën en boarden. Om 16.00 uur brengt de gondel ons weer naar beneden. Daar staat de skibus klaar en deze brengt ons naar het hotel, lekker douchen en aanschuiven voor het drie-gangen-diner. Na het eten schuiven nog enkele leerlingen aan voor de spellenavond. Dit duurt niet heel lang. Iedereen is doodmoe en kruipt lekker vroeg onder de lakens! Dit is ook verstandig, want ontbijten doen we om 7.30 uur! Vroeg uit de veren dus!

Op donderdag en vrijdag hebben de leerlingen veel geleerd. Ze boeken vooruitgang en krijgen steeds meer plezier in het skiën/snowboarden. De weergoden hebben ons alles types weer voorgeschoteld. Het heeft gesneeuwd, het is bewolkt geweest, op de top hebben we flinke wind gehad, maar gelukkig had de zon de overhand! Genieten dus!

Ook in de avonden zitten we niet stil! Donderdagavond spelen we de spannende ‘Ursula Quiz-night’! Na een felle strijd, vier categorieën en meer dan veertig vragen verder, staan de teams nagenoeg gelijk. De muziekronde en de joker hebben uiteindelijk de beslissing gebracht. Na de quiz zakte de energie weg en was het bedtijd, dachten we! Wij hadden er geen rekening mee gehouden dat een leerling de deurstijl wilde koppen. Gevolg: een aardige hoofdwond, een ritje naar het ziekenhuis, vijf hechtingen en toch wat later naar bed. Gelukkig mocht de betreffende leerling na één dagje rust weer ‘gewoon’ de piste op.

Vrijdagavond hebben de ski- en snowboarddocenten een fakkeltocht uitgezet. Na een gezellige tocht en een aantal groepsopdrachten onderweg komt iedereen veilig terug bij Hotel Schluga. Nog even napraten en weer lekker naar bed.

En dan is het alweer zaterdag. Wederom moeten we vroeg uit de veren. Om 9.15 uur vertrekt de bus naar de skilift. Voor die tijd moeten alle koffers ingepakt zijn, de kamers leeg zijn en vergeet het ontbijt uiteraard niet! Onze complimenten, iedereen is ruim op tijd bij de bus. Na een mistige ochtend genieten we in de middag weer van een stralende zon! Het is inmiddels bijna 16.00 uur en de laatste leerlingen en docenten melden zich bij de gondel. De laatste meters in de sneeuw zitten erop.

Voor de laatste keer deze reis schotelt de hoteleigenaresse ons een heerlijke maaltijd voor. Het is nu tijd om alle bagage in te laden, een fijn plekje in de bus te zoeken en te beginnen aan de terugreis. Na een lange, maar heerlijk rustige busreis zijn we weer veilig terug in Heythuysen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde wintersportreis. Jullie waren een supergroep! Geen ‘zware’ ongelukken op de piste, veel geleerd en vol mooie herinneringen zijn we allemaal veilig thuis gekomen!

Wij hebben ervan genoten! Graag zien we jullie allemaal terug tijdens de reünie. Hier zullen we onder het genot van een barbecue gezamenlijk naar de film kijken en alle leuke momenten nog een keer samen beleven!