HO – Ontwerp welkomstbord voor de Pia Hoeve in Heel.

13 mei 2019

Enkele maanden geleden kregen alle brugklassers van St. Ursula Horn in het kader van het vak Innova de opdracht om in kleine groepjes een welkomstbord voor de Pia Hoeve in Heel te ontwerpen en op schaal te realiseren.

Een opdracht waarmee de leerlingen hun organisatorische, technische, creatieve en samenwerkende competenties verder konden ontwikkelen. Plus de uitdaging om eens ‘out of the box’ te denken en te werken.

Elke brugklas – 9 brugklassen in totaal – koos vervolgens één ontwerp uit, dat zou worden aangeboden aan de Pia Hoeve. Op 10 mei 2019 was het zover. Alle brugklassers togen op de fiets naar de Piahoeve en boden daar de negen gekozen schaalmodellen aan.

De jury van de Piahoeve koos uiteindelijk voor het op schaal gebouwde ontwerp van Yara, Lynn, Meredith en Tijn uit brugklas B1e. Het winnende schaalmodel wordt nu omgezet in het werkelijke welkomstbord dat strakjes bij de ingang aan de weg wordt neergezet.

DeltaLimburg maakte een reportage van de middag. Bekijk de reportage.

Park Piahoeve is veel meer dan de kinderboerderij van St. Anna. Veel mensen met een verstandelijke beperking kunnen hier hun talenten ten toon spreiden. De cliënten verzorgen de dieren, ze werken in de groenvoorziening, onderhouden de moestuin en staan klaar voor de gasten van het theehuis. Creatieve cliënten zijn vaak aan de slag in het atelier. Hun producten verkopen ze vervolgens zelf in het winkeltje. De Piahoeve is geopend voor bezoekers en een begrip in de wijde omtrek van Heel.