Begeleiding

Ursula heeft de begeleiding van leerlingen hoog in het vaandel staan. De school is groot en daarom is het des te belangrijker om ruimte te beiden aan het individu en zijn of haar specifieke behoeften. Hieronder een overzicht van de begeleiding van leerlingen op onze school.

De klassenmentor

De belangrijkste figuur in de begeleiding van iedere leerling en eerste aanspreekpunt voor ouders is de klassenmentor. Deze bewaakt de processen van alledag en grijpt in en begeleidt persoonlijk waar nodig. Als er speciale hulpvragen bestaan kan de mentor de hulp inroepen van meer gespecialiseerde begeleiders.

Leerlingbegeleiding

Zo is er de mogelijkheid van individuele begeleiding of begeleiding in groepjes van leerlingen met een hulpvraag op diverse gebieden, variërend van dyslexie tot het sociaal-emotionele vlak. Dit gebied wordt bestreken door diverse coaches, remedial teachers, trainers en leerlingbegeleiders. Zie het submenu Leerlingbegeleiding.

Keuzebegeleiding

Daarnaast  is er het belangrijke proces van keuzebegeleding. Leerlingen moeten in de loop van hun schoolcarrière diverse belangrijke en vertsrekkende keuzes maken. Om tot een weloverwogen en verstandige keuze te komen doorlopen alle leerlingen een zorgvuldig traject. Zie het submenu Keuzebegeleiding.