iPadklassen

SG sint Ursula, locatie heeft vanuit de visie op persoonlijke leren en activerende didactiek met behulp van een iPad de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onderstaande afbeeldingen geven deze ontwikkeling goed weer.

 

Klik op de foto voor een vergroting.

"Leerlingen uit Horn mogen naar Londen om te praten over iPad-lessen" 
Artikel uit De Limburger, november 2018.

Reuze trots. Dat is iedereen van scholengemeenschap Sint Ursula in Horn. Zes leerlingen, twee docenten en de teamleider mogen in januari in Londen vertellen over onderwijs met iPads.

Lees het hele artikel

 

Informatieavond iPadklassen voor ouders en leerlingen groep 8

Op woensdag 21 februari was de informatieavond over de iPadklassen. We hebben de presentatie op YouTube gezet. Hierdoor kun je in alle rust nog eens de informatie terugkijken. ​Heb je vragen? Stel ze via mail of Twitter!​

Met vriendelijke groet,
iPadteam
SG Sint Ursula locatie Horn


E-mail: [email protected]
Volg het iPadteam op Twitter: @iPadklasSSU
Volg de iCoaches op Twitter: @iCoachUrsula
Volg de artikelen over de iPadklassen op de speciale website: www.ursula.nl/iPad

 

APPLE DISTINGUISHED SCHOOL LOCATIE HORN

Hierbij treft u een persbericht aan betreffende de toekenning van het predicaat Apple Distinguished School aan SG Sint Ursula, locatie Horn. Dit is een zeer unieke certificering voor scholen. Voor het eerst zijn er in Nederland maar drie scholen die dit predicaat toegekend hebben gekregen. SG Sint Ursula, locatie Horn, is de enige in Zuid-Nederland (de dichtstbijzijnde is Maarssen, Utrecht).

Lees hier het persbericht.

"Feest! Sint Ursula, locatie Horn is Apple Distinguished School (er zijn er maar 3 in NL en wereldwijd slechts 400!). Ons team krijgt dus cake!"

Ongeveer 70 iPaddocenten

Door deze uitbreiding in aantal klassen bedraagt het aantal iPaddocenten ongeveer 70. Meer dan de helft van de onderwijsgevenden heeft nu actief kennis gemaakt met de mogelijkheden van activerende didactiek en differentiatie die mogelijk zijn met de inzet van dit device. Dit sluit perfect aan bij de nieuw geformuleerde visie van de school: Activerend, Actueel onderwijs, gericht op het Samen ontwikkelen van Talenten in Verbinding met de omgeving.

Communicatie
Het projectteam communiceert vooral via Twitter: @iPadklasSSU
Projectleiders:
Teamleider 2/3/4 VMBO-T M. van de Mortel: @MarkvandeMortel
Inhoudelijk beheerder iPads mevr. V. verstappen: @mevr_verstappen

Verantwoording
De school heeft goed nagedacht over het 'waarom?' van onderwijs met iPads. Een korte toelichting en evaluatie van het eerste projectjaar vind je onder Achtergronden.
Een uitgebreider overzicht vind je onder Verantwoording.