De Stiltekamer

Onze school beschikt sinds 2003 over een heel bijzondere ruimte. Deze zogenaamde 'Stiltekamer' is bedoeld om even uit de dagelijkse stroom van activiteit te stappen en stil te worden.

Deze ruimte, het betreft lokaal A106, wordt ingezet bij activiteiten als sociale-vaardigheden-cursus, faalangst-reductie-training en examenvrees-training, maar ook voor cursussen mindfulness en meditatie voor leerlingen en docenten. Het programma hangt buiten naast de deur! Bij de meditatie voor iedereen ben je van harte uitgenodigd, ter plekke wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

Buiten deze geplande activiteiten is de ruimte altijd open en beschikbaar voor ieder die zich even in echte stilte wil koesteren. Je stapt er uit de school, er is ruimte voor wat jou beweegt, verdriet, vreugde of gewoon even niets.

Er zijn krukken, meditatiebankjes en kussens aanwezig. Er is een kleine leesplank ingericht met enkele boeken die het meer meditatieve en bezinnende terrein bestrijken. Verder vind je elke week een meditatieve, poëtische tekst (zie weekthema). Voor wie zelf iets wil schrijven of tekenen is er een klapper ('Stiltekamer, gedachten en gedichten') en schrijfmateriaal. In deze klapper tref je ook een aantal teksten aan.

Wandel er eens binnen en ontmoet de stilte......

NB: Binnen, meteen rechts om de hoek staat een rek waarin je je tas en schoenen kwijt kunt. We willen de ruimte voorbij het gordijn zo schoon en leeg mogelijk houden. Besef dat in deze ruimte mensen geven van zichzelf en dat vraagt om respect van allen. Bedankt voor jullie medewerking!