Ambitieboeken

Gepubliceerd op 18-07-2017

Op dinsdag 4 juli hebben alle brugklasleerlingen op het binnenplein van het gemeentehuis in Heythuysen, de "ambitieboeken" aangeboden aan de burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal. Het "ambitieboek" was een opdracht voor het nieuwe schoolvak Innova dat op de locatie Horn afgelopen schooljaar werd ingevoerd. In opdracht van de gemeente Leudal en de 
welzijnsorganisatie Synthese, deden de brugklasleerlingen een onderzoek naar de leefbaarheid binnen de 16 kernen van de gemeente Leudal. Het onderzoek was vooral gericht op de ervaringen van leeftijdsgenoten.
De bevindingen werden gepresenteerd in tal van kunstzinnige vormen, variërend van filmpjes, powerpointpresentaties tot een rad van fortuin en maquettes. Burgemeester Dhr. Verhoeven, wethouden Dhr. Verheul en locatiedirecteur Dhr. Kester, reikten na de presentaties en toelichtingen door leerlingen, een eerste, tweede en derde prijs uit voor de werken die 's avonds ook te bezichtigen waren tijdens een openbare raadsvergadering.
Een mooie afsluiting van een uitgebreide externe opdracht aan de brugklasleerlingen van Sg. St. Ursula locatie Horn voor het vak Innova. Een nieuw schoolvak dat het komend jaar wordt voortgezet in alle tweede klassen.
 

Ga terug