Unieke certificering Apple Distinguished School

Gepubliceerd op 22-06-2017

Scholengemeenschap Sint Ursula, locatie Horn, is enorm trots aan te mogen kondigen dat de school erkend is als een Apple Distinguished School voor de periode 2017-2019. SG Sint Ursula, locatie Horn, heeft dit te danken aan de klassen die werken met de iPad als didactisch hulpmiddel.

Apple Distinguished School is een zeer unieke certificering voor scholen. Tot nu toe was het nog geen enkele school in Nederland gelukt toe te treden tot deze bijzondere en selecte wereldwijde groep van scholen. Er zijn op dit moment drie scholen in Nederland die dit predicaat toegekend hebben gekregen.

SG Sint Ursula, locatie Horn, is de enige in Zuid-Nederland.

Het Apple Distinguished Program (waar de Apple Distinguished Schools een onderdeel van zijn) is exclusief voor scholen die voldoen aan de criteria voor onderwijsinnovatie, leiderschap en educatieve excellentie. De toegelaten scholen moeten voorbeelden zijn van Apple’s visie op uitmuntende leeromgevingen.

SG Sint Ursula, locatie Horn, is erg vereerd met deze erkenning van Apple. Door het gebruik van de technologie op een een-op-een basis (iedere leerling een eigen iPad), is het leren veel meer "anytime, anywhere" en meer gepersonaliseerd geworden.

SG Sint Ursula, locatie Horn, zoekt continue naar mogelijkheden de betrokkenheid en het eigenaarschap van de leerlingen te verhogen. We streven naar dieper inzicht en kennis hetgeen uiteindelijk zal leiden tot betere resultaten en tot leerlingen die in staat zijn om actief en positief deel te nemen aan de samenleving,

Erkenning voor succes

Om toegelaten te worden tot de exclusieve wereldwijde groep scholen die zich Apple Distinguished School mogen noemen heeft de school tijdens een langdurig en intensief traject bewijs moeten leveren op de volgende gebieden:

Visionair leiderschap, innovatief leren en lesgeven, voortdurend professioneel leren, overtuigend bewijs van succes en een flexibele leeromgeving.

Inmiddels heeft de school ook 37 Apple Teachers en drie Apple Distinguished Educators. Dit zijn individuele erkenningen voor docenten die hebben bewezen onderwijs op een innovatieve manier te kunnen inrichten met behulp van mobiele technologie. Met elkaar zorgt dit team voor onderwijs dat voor leerlingen persoonlijker van aard is en daardoor meer tegemoetkomt aan de talenten en de voorkennis van de leerling.

Visie op onderwijs

"Meer dan vijf jaar geleden ontwikkelde de school een visie op persoonlijk leren met behulp van een iPad. Aangezien de meerderheid van onze leerlingen reeds via het gebruik van mobiele apparaten altijd en overal toegang tot informatie heeft, vonden we dat hun educatieve ervaring niet anders zou moeten zijn. De docenten gebruiken diverse apps en zelfgemaakte digitale boeken om de leerlingen te enthousiasmeren. De kern van onze visie is om middels activerende didactiek de leerlingen te betrekken bij hun eigen leerproces. Mobiele apparaten en apps zijn krachtige en dynamische leermiddelen en ze verhogen de betrokkenheid van leerlingen bij de inhoud van een leergebied" zeggen Mark van de Mortel (teamleider VMBO-T) en Vivian Verstappen (inhoudelijk beheerder iPads en docente natuurkunde).

Onthulling plaquette

De plaquette horend bij het predicaat werd op woensdag 21 juni onthuld door gedeputeerde Onderwijs van de provincie Limburg, dhr. Teunissen samen met de wethouders onderwijs van de gemeenten Leudal en Maasgouw, dhr. Verheul en mevr. Smeets-Palmen.

Gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs: “De kinderen die nu op de basisschool zitten komen in een hele andere wereld terecht. Ze worden misschien geen heftruckchauffeur, maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen. Daarom zetten wij in op toekomstbestendig onderwijs, waarvoor digitalisering een belangrijke voorwaarde is. Het is mooi te zien dat Sint Ursula in Horn al goed op weg is om haar leerlingen voor te bereiden op de toekomst en om het optimale uit de leerlingen te halen, door ze gepersonaliseerd, digitaal onderwijs aan te bieden. Een mooi voorbeeld!”

 

Meer informatie is te vinden op de website www.ursula.nl/iPad

via Twitter: @iPadklasSSU

via e-mail: [email protected]

of via het iBook (te openen via iPad, iPhone of Mac) waarin het hele proces te lezen is: https://goo.gl/StjmgT

Ga terug