Schitterende Muziekavond 2017

Gepubliceerd op 21-02-2017

Het was, zoals zo vaak, genieten op de jaarlijkse muziekavond. Editie 34 (donderdag 16 februari) gaat de geschiedenis in als een avond met verrassend veel muzikale hoogtepunten. Wat een talent!

Het koor

Prachtige uitvoeringen, een afwisselend programma en uitstekend werk van het T-team maakte deze avond tot een gedenkwaardige. Enorme verscheidenheid in genre ondanks dat klassieke muziek nagenoeg ontbrak. Een geweldige rap, ingetogen ballads, stevige rock, boomwhackers, en niet te vergeten een heuse stoomtreinimitatie sierden dit praktische examen voor de leerlingen uit de clusters muziek, die als koor de avond afsloten met een aantal meerstemmige songs. Dank aan iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt!

Sven Lijssen uit V4a ervaarde de voorbereiding en de avond als volgt:

De muziekavond was zoals ieder jaar weer een groot spektakel. Dan heb ik het vooral over de tijd die erin gestoken wordt. Vanaf de leerlingen die gaan oefenen om een goed optreden te geven, tot aan de leraren die meehelpen. Bij deze leraren hoort natuurlijk meneer Hoeijmakers. De docent die altijd met enthousiasme alle avonden op school presenteert. Ook is er wel wat te zeggen over het T-Team, omdat ze deze avond de piano prima aan lieten staan. Alle gekheid op een stokje... Ze hebben het goed gedaan. Maar misschien wel het meeste respect heb ik voor mevrouw Verstappen en meneer Mennen. Toch wel de personen die iedere dinsdag met veel trots (en ik verdenk ook dat ze oordopjes in hebben) de nachtegaaltjes van het koor dirigeren en begeleiden. Natuurlijk ook nog dank aan meneer Janssen, omdat ook hij ons goed heeft begeleid.

Nu moet ik ook nog even vertellen hoe het gegaan is... Anders vrees ik dat dit stukje dat ik schrijf niet op de site komt.
Zelf heb ik meegedaan met meerdere optredens. Het koor was 1 daarvan. Verder hadden we nog een optreden met ons muziekcluster en een kleiner groepje. Het meest opvallende was misschien wel dat we een rock nummer speelde.

Dat terwijl we van de 6 personen, 4 pianisten hadden. Ik speelde gitaar, Maarten basgitaar en Camiel drums. Dit pakte ook nog verrassend goed uit. Al zeg ik het zelf...
Samengevat: De muziekavond was super, en voor mij was nog het aller leukst dat ik gewoon een beetje gek kon doen op het podium met mijn gitaar en bandleden.

P.s. Mijn zonnebril staat te koop op marktplaats voor de fans...

Gaan we dit in de toekomst missen?  

Wetenschappelijke onderzoeken leveren steeds meer bewijs over de positieve uitwerking van muziek op het brein, echter steeds minder leerlingen kiezen het vak in de bovenbouw. Wij, docenten muziek, vinden dat jammer!  Heb je een positief advies van jouw docent gekregen voor het vak muziek? Denk dan eens na over de keuze voor dit vak in de bovenbouw! Het zorgt voor afwisseling in jouw rooster en de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden. Bij het vak muziek ontwikkel je namelijk vaardigheden (samenwerkingsvermogen, flexibiliteit, creativiteit), die je later tijdens jouw studie en werk heel goed kunt gebruiken.

De muziekavond en Spotlight waren wederom het bewijs dat er veel muzikaal talent rondloopt op onze school. Gebruik dit talent en laat jezelf horen!

Namens de vakgroep muziek, F. Mennen.

Ga terug