Roermond On Stage

Gepubliceerd op 06-02-2017

Kick-0ff “Roermond On Stage”

Maandag 12 september 2017 werd op de locatie “Oolderhof” in Herten de Kick-off gegeven van het project “Roermond On Stage”. Hierbij waren alle mentoren (leerjaar 3) en teamleiders aanwezig van de VMBO scholen van SOML. Het was een informatieve bijeenkomst waarbij door, wethouder Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond het startsignaal gegeven werd voor “Roermond On Stage”. 

Het motto van “Roermond On Stage” is,  

ALLES MAG JE WORDEN. BEHALVE ONGELUKKIG

Bij Roermond On Stage kunnen beroepsbeoefenaars en leerlingen met elkaar praten over een beroep en een werkdag van dit beroep en leren jongeren een nieuw beroepsnetwerk kennen, waar ze ook in de toekomst veel aan kunnen hebben. Een goede beroepskeuze motiveert jongeren om hun diploma te halen.  

Beroepenfeest 

Op 9 februari 2017 houdt Roermond On Stage het Beroepenfeest voor leerlingen uit het VMBO. Tijdens dit Beroepenfeest zijn maar liefst 250 vakmensen aanwezig, die de jongeren helpen door te vertellen over hun ervaringen in hun vakgebied. Hiermee kunnen de ruim 900 aanwezige leerlingen nog beter nadenken over hun eigen toekomst. Want denken over je toekomst en alles wat je kunt worden, mag een feest zijn! 

Doe Dag 

Om nog meer gevoel bij de praktijksituatie te krijgen, kunnen leerlingen op werkbezoek gaan tijdens de Doe Dag op 9 maart 2017. Ze kunnen de werkplek bekijken, mogen soms meelopen en kunnen doorpraten met een beroepsbeoefenaar over het soort werk.

 

Voor meer informatie zie ook de volgende websites:

Website Roermond on Stage

Landelijke trailer (filmpje over "On stage")

Facebookpagina "Roermond On Stage"

ALLES MAG JE WORDEN. BEHALVE ONGELUKKIG (brief wethouder Roermond)

Ga terug