NIEUWJAARSTREFFEN SINT URSULA

Gepubliceerd op 09-01-2017

Het is al jaren een goed gebruik op Sint Ursula om op de eerste schooldag van het nieuwe kalenderjaar ’s middags samen te proosten op het nieuwe jaar. Daarom waren alle medewerkers uitgenodigd op Sint Ursula, locatie Heythuysen, om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Mooi om te zien dat er ook dit jaar weer vele oud-medewerkers aanwezig waren om het glas te heffen op 2017.

Na een kort welkomstwoord van dhr. Houben, locatiedirecteur Heythuysen, was het woord aan mevr. De Bruijn, voorzitter centrale directie Sint Ursula. In haar nieuwjaarspeech sprak ze onder andere over het licht, dat juist in het midden van de winter -op de donkerste dagen van het jaar- fel schijnt. En hoe een spiegel dit licht kan reflecteren. Dit als metafoor voor onze taak als school, omdat wij de spiegel willen zijn die onze leerlingen laat schitteren.

De start in het nieuwe jaar nodigt uit tot reflectie. We kunnen terugkijken op wat goed gaat en hoe wij onze leerlingen een warm hart toedragen. Maar ook leren wij natuurlijk van gedane zaken, met als doel om onze leerlingen nog mooier te laten schitteren in de toekomst.

Na de mooie woorden van mevr. De Bruijn volgde er nog een informeel samenzijn, waarbij de
(oud-)medewerkers van Sint Ursula op keurige wijze van een natje en een droogje werden voorzien door onze eigen leerlingen. 

Ga terug