Spotlight 2018

Gepubliceerd op 29-01-2018

Afgelopen donderdag 25 januari was het weer zover. De 3e editie van Spotlight werd in de aula van Sint Ursula in Horn op de planken gebracht.

Na de video audities en de live audities wisten uiteindelijk 11 optredens door te dringen tot de grote finale op 25 januari. Daar werden zij beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Vera Egges (docente Nederlands), Joost Jansen (docent geschiedenis) en Paul Beurskens (docent lichamelijke opvoeding). Voor alle deelnemers hadden zij vele positieve, bemoedigende woorden in petto. Maar vooral de “tip van Veer” (Vera Egges) was erg gewild bij de deelnemende leerlingen.

Hoewel Spotlight bedoeld is voor alle soorten talenten, voerden de muzikale talenten dit jaar weer de boventoon. Maar doordat er verschillende genres langs kwamen en er ook een goede afwisseling was tussen instrumentale en vocale muziek, was het in totaal een fantastisch concert om naar te luisteren. Birte en Desiree hadden, naast muziek, ook slapstick-elementen verwerkt in hun optreden en zorgden zo voor een erg komisch optreden.

Nadat alle optredens aan de beurt waren geweest, trok de jury zich terug om zich te beraden over de top 3 van dit jaar. Terwijl de jury dit deed, gaf het ensemble van de musical Broadway Cafe een voorproefje van wat ons te wachten staat op 28, 29 en 30 maart in de Bombardon in Heythuysen. Deze 30 jongens en meiden zijn momenteel hard aan het oefenen aan alle liedjes en danspasjes. Tijdens de opening van de avond hadden ze ook al laten zien wat ze in huis hebben. De musical belooft dit jaar weer heel mooi te worden! Gaat dat zien!

Na dit optreden was de jury tot haar oordeel gekomen. De deelnemers werden het podium opgeroepen en kregen hier hun Spotlight medaille. Want eigenlijk waren alle deelnemers natuurlijk al winnaars. Ga maar eens op een podium staan en laat jouw talent zien aan een zaal met 250 mensen, waaronder heel veel klasgenoten!

Uiteindelijk sleepte Amber Gubbels (H3) de derde plek in de wacht. Met haar vertolking van Sorry van de zangeres Halsey had zij de jury (en de zaal) helemaal betoverd. Ze begeleidde zichzelf overigens op de piano.

De tweede plaats was voor Nina Hermanussen en Justin Houben (beide H5). Zij zongen en speelden Out here on my own van Irene Cara. De jury was enorm onder de indruk van de mooie en gevoelige stem van Nina en de perfect getimede begeleiding op de vleugel van Justin.  

Maar er kon er maar 1 de winnaar zijn en dat was dit jaar Ivo Wismans (V6). Ivo zong een eigen gecomponeerd liedje en begeleide zich daarbij zelf op de gitaar. De jury was onder de indruk van Ivo’s talent en de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien. Ivo heeft namelijk ook aan de vorige edities van Spotlight meegedaan. De wisselbeker gaat dit jaar dus ook naar Ivo. Verdedigen kan hij hem niet meer, want als alles goed gaat zit hij volgend jaar niet meer op school bij ons. Hij heeft wel al beloofd hem volgend jaar weer terug te brengen. Ivo, proficiat!


Dit waren alle deelnemers aan Spotlight 2018:


Deze editie van Spotlight werd weer georganiseerd door mevrouw Schols en meneer Hoeijmakers. Zij hadden ook de presentatie van deze avond in handen.

Volgend jaar gaan we voor de 4e editie van Spotlight, want er loopt zo ontzettend veel talent rond bij ons op school en dat willen we zien! Denk dus alvast eens na over wat je zou kunnen laten zien of horen en doe mee aan de video audities. Vanaf september hoor je hier meer over! Tot Spotlight!

Mevrouw Schols en meneer Hoeijmakers

 

Ga terug