Bezoekmiddagen 2018

Gepubliceerd op 29-01-2018

Elk jaar in januari zet Sint Ursula haar deuren open voor de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. De leerlingen kunnen meedoen aan echte lessen en workshops, terwijl de ouders geïnformeerd worden over de school en het onderwijs dat wij hier geven. Voor elk wat wil dus.

Op 17 en 24 januari hebben de eerste 2 bezoekmiddagen plaatsgevonden. We mochten veel complimenten van ouders hierover in ontvangst nemen. Ook de leerlingen van groep 7 en 8 hebben aangegeven, dat ze de middag leuk en leerzaam vonden.

Nieuw was dit jaar dat de leerlingen bij de aanmelding konden kiezen voor 1 van de tien routes. Elke route bestond uit 2 workshops, zoals bv. Sport voor brugklassers, Write your heart out, Prikkel je zintuigen, Your body as an orchestra en Programmeren en iPad’s, Science proefjes, Creative lab en Werken met hout en machines.

Ook nieuw was dit jaar, dat onze bezoekers welkom werden geheten door een aantal van onze huidige brugklassers. En ook tijdens de workshops werden de basisschoolleerlingen begeleid door onze brugklassers. Er was dus volop gelegenheid voor onze bezoekers om vragen te stellen over hoe het reilt en zeilt op Sint Ursula. We zijn heel trots op de enthousiaste manier waarop onze brugklasleerlingen deze taak hebben vervuld.

Komende woensdag 31 januari is de laatste bezoekmiddag. Daarna kunnen de leerlingen van groep 8 en hun ouders zich op 21 februari tijdens de informatieavond laten informeren over onze iPadklassen en de manier waarop wij activerend onderwijs vormgeven. Op 12 en 13 maart zijn vervolgens de inschrijfdagen. Dan kunnen de leerlingen van groep 8 zich samen met hun ouders van 17.00 - 19.30 uur komen inschrijven op onze school.

Ga terug