Wintersportreis 2018

Gepubliceerd op 05-03-2018

De pruiken net afgezet, de carnavalsmuziek nog in het hoofd en het gezicht vol met glitters en schmink. Het is dinsdag 13 februari en de bus staat klaar om te vertrekken naar Oostenrijk! Nadat iedereen zich gemeld heeft en de bagage ingeladen is, trekken we met een grote polonaise de bus in. Stipt om 19.00 uur zet de bus koers richting Gerlitzen, onze wintersportbestemming van 2018.

Na een rustige busreis (volgens mij hebben de leerlingen een paar heftige carnavalsdagen achter de rug) rijden we het mooie witte paradijs (Oostenrijk) binnen. Iedereen wordt langzaam wakker en kan genieten van een prachtig wit landschap! Rond 9.00uur arriveren we na meer dan 1000 kilometer op de plaats van bestemming, Hotel Schluga. We hebben geluk, want we kunnen meteen op onze eigen kamers. Omkleden, het juiste materiaal zoeken en zo snel mogelijk naar de gondel! Dit is voor velen meteen een spannend moment. De eerste keer in de skilift en die gaat steil omhoog!

Op 1500 meter hoogte stappen we de gondel uit, hier beginnen we meteen met de lessen. De meeste leerlingen zijn beginners, dit betekent veel vallen en opstaan de eerste dagen! Om 12.30 uur is iedereen toe aan pauze. De schnitzels, spare-ribs, pizza’s en hamburgers smaken héééérlijk!  ’s Middags gaan we vrolijk verder met skiën en boarden. Om 16.00 uur brengt de gondel ons weer naar beneden. Daar staat de skibus klaar en deze brengt ons naar het hotel, lekker douchen en aanschuiven voor het drie-gangen-diner. Na het eten schuiven nog enkele leerlingen aan voor de spellenavond. Dit duurt niet heel lang. Iedereen is doodmoe en kruipt lekker vroeg onder de lakens! Dit is ook verstandig, want ontbijten doen we om 7.30 uur! Vroeg uit de veren dus!

Op donderdag en vrijdag hebben de leerlingen, onder een mooie blauwe hemel met een heerlijk zonnetje, veel geleerd. Ze boeken vooruitgang en krijgen steeds meer plezier in het skiën/snowboarden. Één van onze snowboarddocenten (Noah) staat er inmiddels om bekend dat hij graag ademhalingsoefeningen doet in ijskoud water. Enkele helden van Sint Ursula trotseren de kou en nemen onder begeleiding van Noah een duik in de halfbevroren Ossiachersee. Volgens onze geleerde leerlingen is een ijsbad goed voor het herstel van de spieren na zo’n grote inspanning.    

Ook in de avonden zitten we niet stil! Donderdagavond spelen we de spannende ‘Ursula Quiz-night’! Na een felle strijd, vijf categorieën en meer dan vijftig vragen verder, staan twee teams gezamenlijk bovenaan. Een extra vraag moet de beslissing brengen. Koning Apollo en zijn team gaan er uiteindelijk met de overwinning vandoor! Proficiat!

Vrijdagavond hebben de ski- en snowboarddocenten een fakkeltocht uitgezet. Ondanks de zeer heldere routebeschrijving krijgen verschillende groepen het toch voor elkaar om de verkeerde afslag te nemen. De deskundige vrouwelijke begeleiding die op deze groepen staat loopt vol overtuiging mee de verkeerde kant op. Na een mooie tocht en een aantal groepsopdrachten onderweg komt iedereen veilig terug bij Hotel Schluga. Nog even napraten en weer lekker naar bed!

En dan is het alweer zaterdag. Wederom moeten we vroeg uit de veren. Om 8.50uur vertrekt de bus naar de skilift. Voor die tijd moeten alle koffers ingepakt zijn, de kamers leeg zijn en vergeet het ontbijt uiteraard niet! Onze complimenten, iedereen is op tijd bij de bus. Ook de laatste dag genieten we weer van een stralende zon en strak geprepareerde pistes. Het is inmiddels bijna 16.00 uur en de laatste leerlingen en docenten melden zich bij de gondel. De laatste meters in de sneeuw zitten erop.

Voor de laatste keer deze reis schotelt de hoteleigenaresse ons een heerlijke maaltijd voor. Het is nu tijd om alle bagage in te laden, een fijn plekje in de bus te zoeken en te beginnen aan de terugreis. Na een lange, maar heerlijk rustige busreis zijn we weer veilig terug in Heythuysen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde wintersportreis. Jullie waren een supergroep! Geen enkel doktersbezoek, veel geleerd en vol mooie herinneringen zijn we allemaal veilig thuis gekomen!

Wij hebben ervan genoten! Graag zien we jullie allemaal terug tijdens de reünie. Hier zullen we onder het genot van een barbecue gezamenlijk naar de film kijken en alle leuke momenten nog een keer samen beleven!

Via de volgende link zijn de foto’s te dit avontuur te bewonderen.

https://myalbum.com/album/xO0wWEqcTvBP

Ga terug