Wintersportreis 2017

Gepubliceerd op 14-03-2017

De pruiken net afgezet, de carnavalsmuziek nog in het hoofd en het gezicht nog half vol met glitters en schmink. Het is dinsdag 28 februari en de bus staat klaar om te vertrekken naar Oostenrijk! Nadat iedereen zich gemeld heeft en de bagage ingeladen is, trekken we met een grote polonaise de bus in. Tegen 20.00 uur zet de bus koers richting Neukirchen, onze wintersportbestemming van 2017.

Na een redelijk rustig verlopen busreis (toch Maud en Sam?!) rijden we vroeg in de ochtend Oostenrijk binnen. Iedereen wordt langzaam wakker en kan genieten van een prachtig wit landschap! Rond 8.30 uur arriveren we op de plaats van bestemming, gasthof Steigerhof. Snel omkleden, het juiste materiaal zoeken en met zijn allen de skibus in richting de gondel! Dit was voor velen meteen een spannend moment, de eerste keer in de skilift.

Eenmaal boven konden de lessen meteen beginnen. Het gros van de leerlingen waren beginners, dit betekent veel vallen en opstaan de eerste dagen! Rond de klok van 16.00 uur zijn we weer met de gondel naar beneden gegaan.  Met de skibus terug naar ons pension, lekker douchen en aanschuiven voor het drie-gangen-diner. De eerste avond hebben we spellen gedaan. Dit duurde niet heel lang. Iedereen was doodmoe en we lagen dan ook lekker vroeg onder de lakens. Dit was ook verstandig, want ontbijten doen we om 7.30 uur: vroeg uit de veren dus!

Op donderdag en vrijdag hebben de leerlingen veel geleerd. Ze boekten vooruitgang en kregen steeds meer plezier in het skiën/snowboarden. Op donderdagavond stond de fakkeltocht op het programma. Onze buschauffeur John  had ’s middags een mooie route voor ons uitgezet. We zijn met onze fakkels naar een bevroren waterval gelopen. Dit was indrukwekkend om te zien. Om bij de waterval te komen moesten we wel een beek oversteken, dit ging bij bijna iedereen goed (toch Lieve en Max….?!). Na de fakkeltocht was er nog tijd om te douchen en dan was het alweer laat genoeg om het bed in te duiken. Op vrijdagavond zijn we gaan rodelen op de langste rodelbaan ter wereld (14km). De één genoot rustig van het uitzicht, de ander probeerde zo snel mogelijk beneden te komen. Een mooie ervaring! Na het rodelen hebben we nog een drankje besteld in de plaatselijke apres-ski bar en rond 23.00 uur zijn we weer in de bus gestapt richting Steigerhof.

Op zaterdagochtend zaten we allemaal vroeg aan het ontbijt. Het zonnetje scheen heerlijk en we waren klaar voor onze laatste pistedag. Helaas kregen we slecht nieuws. Harde windstoten zorgden ervoor dat het niet veilig was op de piste. Alle liften waren dicht en zo eindigde onze laatste dag met een domper. Onze chauffeur heeft contact opgenomen met het thuisfront en heeft ervoor gezorgd dat we eerder konden vertrekken. Om 11.00 uur heeft hij de bus gestart, de TomTom ingesteld en zijn we vertrokken richting Heythuysen. Het was behoorlijk druk op de weg. Dit zorgde voor het nodige oponthoud. Gelukkig hadden we voldoende films in de bus en een superleuke groep leerlingen, waardoor de 15 uur durende reis toch snel verliep!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde wintersportreis. Jullie waren een supergroep! Zonder ernstige blessures, met een nieuw liefdeskoppel en vol mooie herinneringen zijn we allemaal veilig thuis gekomen!

Wij hebben ervan genoten! We zien jullie allemaal terug tijdens de reünie. Hier zullen we onder het genot van een barbecue gezamenlijk naar de film kijken en alle leuke momenten nog een keer samen beleven!

Ga terug