Sportdag leerjaar 1

Gepubliceerd op 24-10-2017

Geschreven door Jens Heynis & Mostafa Hussan uit 1K1

Wij hadden vrijdag 14 oktober sportdag. Die dag hebben we allerlei sporten gedaan. Wij begonnen met een  les zelfverdediging, hapkido. Tijdens de les hebben we losmaak geleerd, dit gebruik je om jezelf uit een greep los te maken. Ook leerden we hoe we mensen naar achteren kunnen duwen en hebben we stoot- en traptechnieken geoefend.

Daarna hebben we gezwommen. We speelden allerlei spellen in het water, zoals samen met een mat naar de overkant zwemmen. Ook deden we spellen met ringen en hebben we een aantal spellen in estafettevorm gedaan.  

Die dag kregen we ook nog sportdrankjes (citroen en perzik) om te proberen. Wij hebben heel erg genoten van deze dag!

 

Geschreven door Dimphy de Vries uit 1B1

De eersteklassers hadden op vrijdag 14 oktober een sportdag, we hadden er veel zin in! 1B1 ging als eerst met een aantal andere klassen zwemmen. Er moesten bij iedere klas vier personen staan en toen kregen we allemaal activiteiten. We hebben estafette gedaan en met matten in het water gespeeld. Op het einde van het zwemmen hadden we zo veel geluisterd dat het ons niet meer lukte, dus we sprongen met z’n allen het water in!

Vervolgens gingen wij een les zelfverdediging volgen. Een aantal leerlingen werd stuk voor stuk naar voren geroepen. Een van die leerlingen was een klasgenoot van mij. We kregen geleerd hoe je jezelf moet beschermen op straat. Ik vond dit iets minder, het zwemmen was leuker.

Ga terug