Sportdag brugklassen

Gepubliceerd op 10-11-2016

Op vrijdag 21 oktober heeft de sportdag voor de brugklassen plaatsgevonden. Alle klassen namen deel aan twee verschillende activiteiten: een estafette in het zwembad en een bootcamp. Het bootcamp was nieuw dit jaar. Onder begeleiding van bootcampinstructeur Ton Keyaerts en enkele docenten gingen alle brugklasleerlingen beide activiteiten doen, natuurlijk samen met de klas.

Bij de estafette in het zwembad werd er telkens klas tegen klas gestreden. De snelste klas kreeg per gewonnen opdracht één punt. Bij de eerste opdracht moesten twee leerlingen, ieder uit een andere klas, naar de overkant van het zwembad zwemmen, de nummer 2 aantikken en die deed hetzelfde: naar de overkant zwemmen. Natuurlijk waren er ook lastigere opdrachten. Zo moesten de leerlingen ook zwemmen met een gymshirt aan, dat zo snel mogelijk doorgegeven diende te worden aan de volgende. Verder was er nog een opdracht dat twee leerlingen samen zwommen met één schuimrubberen slang. Bij de volgende opdracht ging één leerling op de mat staan en de ander duwde de mat voort. En als laatste gingen vijf leerlingen per klas op de mat zitten en ze peddelden naar de overkant, waar nog eens vijf leerlingen op de mat moesten gaan zitten. Met z'n tienen probeerden ze ervoor te zorgen dat de mat weer naar de andere kant van het zwembad zou komen. Met aanmoedigingen van klasgenoten en mentoren deden alle klassen keihard hun best om te winnen. Het was ook prachtig om te zien hoe klasgenoten elkaar hielpen om zo snel mogelijk op de kant te komen.

Bij het bootcamp waren er ook verschillende opdrachten, waarbij samenwerken met je klas het belangrijkste was. Precisie was bij de meeste opdrachten beter dan snelheid. Zo moest een teamcaptain de klas verdelen in groepjes en al zigzaggend voetballend moesten de groepjes een parcours afleggen. Bij terugkomst startte dan groep 2 en wanneer alle groepjes terug waren, had deze klas gewonnen. Een andere opdracht was het bruggen bouwen. De leerlingen gingen op hun handen en voeten staan en klasgenoten moesten er onderdoor kruipen en precies hetzelfde gaan staan. Zo werd er een lange brug gebouwd tot aan de overkant. Vanuit daar moest de hele klas weer terug naar het beginpunt en de snelste klas won dit spel. Verder was er nog een opdracht waarbij de klas een bank moest dragen en zo een parcours moest afleggen, zonder dat er pylonnen omvielen.

Alle klassen hebben bewezen dat ze ontzettend sportief zijn en door met elkaar samen te werken, heeft iedereen elkaar weer beter leren kennen. Na de sportdag begon ook voor de brugklassers de welverdiende herfstvakantie.

 

Ga terug