NIEUWJAARSRECEPTIE 2018

Gepubliceerd op 09-01-2018

De eerste lesdag van het nieuwe kalenderjaar... Na twee weken kerstvakantie altijd een dag (voor leerlingen én leraren) om rustig op te starten en vooruit te kijken naar de rest van het schooljaar. Natuurlijk ook het uitgelezen moment voor de nieuwjaarsreceptie!
Dit jaar waren alle (oud-)collega's van Sint Ursula te gast op de locatie in Horn. Iedereen werd welkom geheten door dhr. Kester, locatiedirecteur Sint Ursula Horn. Eerst gaf hij het woord aan een aantal leerlingen die komend jaar voor een unieke uitdaging staan: Xplore Tanzania! 
Een delegatie Ursula-leerlingen gaat namelijk komend jaar, in het kader van het programma van Global Exploration (www.global-exploration.nl), leeftijdsgenoten in Tanzania bezoeken. Ze vertelden kort iets over dit inspirerende project, waarvoor ze zelf hun eigen fondsen moeten werven.
Daarna nam dhr. Kester namens de schoolleidingen van de beide locaties het woord. Hij vertelde o.a. dat het voor onderwijzend personeel vaak een beetje 'gekunsteld' voelt om in het begin van nieuwe kalenderjaar terug en vooruit te blikken. 'Ons' jaar lijkt te eindigen in juli en weer te beginnen in september, bij aanvang van een nieuw schooljaar. Toch nodigt een nieuw kalenderjaar natuurlijk ook uit om terug te kijken op behaalde successen en vooruit te kijken naar nieuwe uitdagingen.
Tot slot werd uiteraard het glas geheven op een nieuw jaar en was er nog een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje.
 

Ga terug