Excursies BWI en Bouw-Breed

Gepubliceerd op 30-11-2016

Bezoek van de derdejaars leerlingen BWI (Bouwen-Wonen-Interieur) en de vierdejaars leerlingen Bouw-Breed aan Bouwmensen Limburg in Horst.

Donderdag 17-11-2016 brachten de leerlingen van BWI en Bouw-Breed een bezoek aan de vestiging van Bouwmensen in Horst. Doel van dit bezoek was kennis maken met het MBO en de opleidingen die binnen Bouwmensen gegeven worden. Vooral met het oog op de keuze die de vierdejaars leerlingen binnenkort moeten gaan maken.
We werden ontvangen door dhr. Thijs Geenen, oud stagiair van Ursula, die nu locatiemanager in Horst is. De leerlingen kregen een presentatie over Bouwmensen te zien en werden vervolgens ingedeeld in 5 groepen die roulerend een aantal opdrachten ging uitvoeren. Dit alles onder toeziend oog van instructeurs/docenten en leerlingen van Bouwmensen. Hier kwamen we zelfs nog enkele oud-leerlingen van Sint Ursula tegen! De opdrachten/activiteiten waren de volgenden: Een rondleiding door het gebouw en over het terrein van Bouwmensen Horst, het maken van een moodbord/ontwerp voor een (e)scaperoom, het leggen van pannen op een schuin dak, metselen en werken met een ‘total station’.

We willen de collega’s van Bouwmensen dan ook bedanken voor deze mogelijkheid!

Ga terug