Brugklassen bezoeken Toverland Sevenum

Gepubliceerd op 13-10-2016

Op 5 oktober hebben alle brugklassen attractiepark Toverland bezocht. Rond half tien vertrokken de acht brugklassen per bus richting Sevenum. Aan de geluiden onderweg te horen, konden de buschauffeurs en de begeleiders merken dat de leerlingen er wel zin in hadden.

In het park werd er een verzamelplaats uitgezocht en vanuit daar gingen de leerlingen met hun opdrachten het park in. De opdrachten hadden te maken met de drie sectoren: handel en administratie, techniek en zorg en welzijn. Zo moesten de leerlingen vragen beantwoorden over de producten in de restaurantjes, over de constructie  van de achtbanen en over de kosten voor kaartjes. Bij alle sectoren kwamen ook beroepen naar voren: welke beroepen kom je bij deze sector tegen?

Om 12.00 uur waren de meeste leerlingen klaar met de opdrachten en daarna was het tijd om plezier te maken in de attracties. Zo zijn er leerlingen meer dan 5 keer achter elkaar in de Troy geweest en enkele leerlingen werden drijfnat in de Backstroke.

Hieronder enkele reacties van leerlingen:

  • 'het was ontzettend gezellig in Toverland, omdat alle brugklassen mee gingen.'
  • 'de opdrachten waren soms lastig, maar het was leuk om te zien dat er zo veel beroepen in het park te vinden waren.'
  • 'het dagje Toverland was heel erg leuk! Vooral de achtbanen waren super!'
  • 'het was GEWELDIG!'
  • 'gaan we morgen weer?'

Na een gezellige dag vol achtbanen en een kennismaking met de diverse onderdelen van de sectoren in het park, kwamen de bussen rond 17.30 uur weer aan op school. 

Ga terug