17 januari 2017: COCA-COLA TIME!

Gepubliceerd op 02-02-2017

“60.000 flesjes cola vullen per uur”, “Petjes en fietsen gemaakt van plastic lessen”, ”connecting culturen d.m.v. originele marketing”, “Hoe de beste te zijn en te blijven!”

De leerlingen en 4 docenten van leerjaar 4 (handel en administratie) hebben dinsdag 17 januari het Coca-Cola Visitorscentrum in Antwerpen bezocht.  

Bij binnenkomst werden we ontvangen in een mooie basketbalzaal-achtige ruimte, waar we konden lunchen en uiteraard een drankje kregen aangeboden. Daarna kreeg iedereen een iPad en werd er in teams tegen elkaar gestreden, om te kijken wie het meeste wist over de geschiedenis van Coca Cola. Het resterende eerste uur werden we steeds verrast door o.a. een smaakbelevingstest (eigen drankje samenstellen), een heuse bioscoop met boeiende informatie (marketingconcepten), een tentoonstelling van het gehele assortiment van Coca-Cola en bewustwording van het duurzaam ondernemen. Zo zagen we onder meer Een gehele wand met producten die worden gemaakt van o.a. ingeleverde plastic flessen (fietsen, petten, t shirts, hoofdtelefoons etc).

Het tweede uur kregen we een rondleiding in het productie- en distributiecentrum waarbij iedereen (tot grote hilariteit van eenieder) een haarnetje op moest. Tevens werd aangegeven dat er geen enkele foto gemaakt mocht worden en bij constatering meteen de rondleiding gestopt werd. De concurrentie loert immers om de hoek! Deze rondleiding was zeer indrukwekkend: duizenden flesjes, kratten, dopjes, blaasmachines, pallets, inpakmachines en wasunits hebben we allemaal gezien. Dit allemaal in een zeer geautomatiseerde omgeving.

Ook de logistieke kant hebben we visueel live kunnen meemaken. Van de aankomst van de vrachtwagens, het (soms) zelf ophalen van de bestelling in de opslaghal in een heel hoog tempo  alsmede het vertrek van de vrachtauto’s. Aangezien Antwerpen een drukke stad is qua verkeer werd gezegd dat sommige vrachtwagens al om 04.00 ’s nachts geladen werden. Hierdoor worden dagelijks 20 vrachtwagens minder aan het fileleed toegevoegd; allemaal over nagedacht.

Na heel veel gezien en gehoord te hebben vertrok de bus rond 14.15 weer richting Heythuysen. Complimenten voor Coca-Cola, maar zeker ook voor onze voorbeeldige leerlingen! Het zijn toppers.

Ga terug